Birgün önce etli lahana sarması yapmak için anlaşmışken, sabahları ruh haline göre tüm planlamayı 2 dakikada değiştirebilen Hatice, sarmayı salataya çevirdi…
Ben zaten biliyordum, bugün lahana sarması yapma ihtimalimizin ne kadar yüksek olabileceğini ama umut fakirin ekmeği işte, sarma kokusu burnumda gittim, bir tabak salata ile döndüm… Olsun, sağlıklı ;)
Malzemeler:
- Lahana: 1 orta boy (yaklaşık yarım kilo)
- Ton balığı: Konserve (130 gr.) veya haşlanmış, tiftilmiş tavuk da olur
- Mayonez: 2 yemek kaşığı
- Karabiber: Yarım çay kaşığı
- Tuz: 1 çay kaşığı
Tüm bu malzemeleri karıştırıyoruz ve afiyetle yiyoruz…
Not: Yemeden 1-2 saat önce hazırlayın ki lahanalar biraz ölsün, sindirimi kolay olsun.
Benim de çok sevdiğim bir salatadır.Ben içine kırmızı lahana da doğruyorum..Güzel tarifleriniz var.Tebrikler….
Çok teşekkür ederiz… Kırmızı lahana da iyi fikir ;) Önerilerinize her zaman açığız…